Wat is er zo belangrijk aan het besparen op fossiele brandstoffen en wat zijn de beste manieren om energie te besparen

Sharing is caring!

De wereld is tegenwoordig sterk afhankelijk van olie en fossiele brandstoffen. Dit is een zeer verontrustende situatie omdat de groeiende vraag naar olie het wereldaanbod langzaam inhaalt. Het zal niet lang duren voordat het aanbod van niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen opdroogt. Met dit in het achterhoofd plus de steeds hogere kosten van olie, is het niet verwonderlijk dat veel mensen nu denken aan het bouwen van een eigen duurzaam energiesysteem.

Soorten hernieuwbare energie

Hernieuwbare energiebronnen zijn om ons heen in overvloed aanwezig. En omdat deze bronnen hernieuwbaar zijn, kunnen we ze gebruiken zonder dat we ons zorgen hoeven te maken dat het aanbod opraakt.

– Zonne-energie. We kunnen elke dag energie uit de zon halen. Zonne-energie kan worden gebruikt voor verwarming en kan worden omgezet in elektriciteit om huizen, scholen en bedrijven van stroom te voorzien.
– Windenergie. Een windmolen of windmolen kan energie uit de wind halen en omzetten in elektriciteit.
– Waterkracht. Energie uit stromend water kan een turbine doen draaien. De energie die de turbine omzet in elektriciteit.
– Biomassa. Biomassa of biobrandstof komt van planten. Het kan worden gebruikt als transportbrandstof of worden omgezet in elektriciteit.
– Aardwarmte. Warmte-energie van onder de aarde kan worden gebruikt voor elektriciteit, verwarming en koeling.

Niet al deze energiebronnen zijn geschikt voor duurzame energiesystemen in huis. De meest haalbare opties zijn zonne-energie, windenergie en biomassa.

Voordelen van hernieuwbare energie

– Schoon en milieuvriendelijk
– Kleine ecologische voetafdruk
– Vernieuwbaar en herlaadbaar
– U kunt in aanmerking komen voor belastingvoordelen en stimuleringsplannen
– Kan zich vertalen in besparingen op de energiekosten in huis

Dingen om over na te denken

  • Het installeren van een duurzaam energiesysteem in huis kan een grote investering met zich meebrengen. Zoek uit welk type alternatieve energiebron geschikt is voor uw huis. Uw keuze is afhankelijk van bepaalde voorwaarden.
  • Als u in een gebied woont met een sterke wind van gemiddeld 10 mijl per uur, is een windmolen een goede optie voor uw energiebron. Aan de andere kant kan zonne-energie een goede keuze zijn als u in een gebied woont waar u veel zonlicht krijgt. En als u op een boerderij woont, kan biomassa of biobrandstof een goede optie zijn.