Slecht krediet kan je helpen bovenop je negatieve BKR te komen

Sharing is caring!

Een financiële fout en je staat op de vuilnisbelt. Het is onder geen beding de beste plek om te zijn. Maar pas als je de bodem raakt, besef je dat er geen weg is, behalve de weg naar boven. “Weg naar boven” klinkt niet alleen goed, het is ook goed. In financiële zin is de ‘dumps’ slecht krediet en de ‘way up’ is slecht krediet.

Wat wordt hiermee bedoeld?

Slecht krediet is gerelateerd aan de moeilijkheid om leningen te vinden. De kredietmarkt is de laatste jaren sterk gegroeid. Dat geldt ook voor de markt voor slechte leningen. De gevolgen voor de consument – de consument heeft het voordeel dat hij betere kansen krijgt op slechte leningen. Er is niets geringschattend aan de term slecht krediet bij het aanvragen van een lening.

In feite is het kredietproces voor slechte leningen vergelijkbaar met alle andere leningen, behalve dat het gaat om leningen voor slechte leningen. Bij het aanvragen van een slechte lening, moet u een regelmatig inkomen hebben, uw rekeningen op tijd betalen en geen ernstige schuldvoorwaarde hebben.

Wat betekent slecht krediet dan eigenlijk?

Veel mensen weten niet wat slecht krediet betekent. U kunt praktisch slecht krediet hebben om een eenvoudige reden, zoals het niet lang op één adres blijven, of het niet terugsturen van een boek dat u heeft geleend van de bibliotheek, een onbetaald parkeerkaartje. Het is niet beperkt tot het maken van fouten bij de terugbetaling van leningen. Rendez-vous met slecht krediet is tegenwoordig vrij eenvoudig geworden.

Er is iets wat een kredietscore wordt genoemd en waarin alle beschikbare kredietinformatie over uw kredietgedrag op een verstandige manier is opgenomen. Een kredietscore legt alle kredietinformatie bloot die een idee geeft van het risico dat verbonden is aan een bepaalde persoon, wanneer deze een lening aanvraagt. Een FICO-score is de beste manier om te weten of uw krediet goed of slecht is. De meeste kredietverstrekkers nemen de referentie van een fico kredietscore terwijl ze beslissen of ze een lening aan u verstrekken of niet.

Hoe werkt de fico kredietscore?

De fico krediet score varieert van 300-850. Onder 600 wordt de kredietscore slecht genoemd. Als u erachter komt dat uw kredietscore slecht is, raak dan niet in paniek. Maak een slechte kredietaanvraag en wees open met uw kredietverstrekker over slecht krediet. Uw eerlijkheid zal uw slechte kredietaanvraag ten goede komen. Bij het goedkeuren van een slechte kredietaanvraag let de kredietverstrekker niet altijd op de kredietscore.

Het is echter een zeer belangrijk criterium. Er zijn andere criteria die evenveel invloed hebben op de goedkeuring van een slechte kredietaanvraag. Eigen vermogen, arbeidsverleden, inkomen, spaargeld en het type lening – allemaal hebben ze een stem in het kapittel. Ook het succes van de goedkeuring van een slechte kredietlening hangt af van uw recente krediethistorie. Een positieve recente krediethistorie zal uw kredietaanvraag een boost geven, zelfs als u in het verleden kredietproblemen heeft gehad.

Een lening krijgen is nog wel mogelijk

Slecht krediet wordt zowel als gewaarborgde als ongewaarborgde lening aangeboden. Soms zijn gewaarborgde en ongewaarborgde leningen een bijkomend probleem voor kredietnemers met een slechte kredietwaardigheid. Een gewaarborgde lening voor slecht krediet zal een zekerheid hebben als voorwaarde voor de goedkeuring ervan. In tegenstelling tot hen zijn ongedekte leningen die geen dergelijke verplichting vereisen. Hier fungeren hogere rentetarieven als vervanging voor onderpand. Met ongedekte leningen voor slechte kredieten hoeft u zich echter geen zorgen te maken over terugneming.